NieuwsGolden Oldies XXII

Foto's online beschikbaar! Tevens kreeg de historiek pagina een update!

Golden Oldies XXII - zaterdag 20 april 2019!!!

Ja hoor, hier zijn we er weer mee! GOLDEN OLDIES is terug... en dit reeds voor de 22ste keer. Het wordt er weer eentje vol verassingen, eentje om dus niet te vergeten!

Het concept blijft echter hetzelfde, we brengen de gehele KSA-familie en vrienden samen voor een geweldige avond vol Golden Oldies, hier en daar voegen we weer wat toffigheden toe om het nog beter te maken!

Muziek mogen we dit jaar verwachten van niet minder dan de enige echt Kurt Ommeslag! Onze welgekende vriend Robin Usewils zal de avond afsluiten. Op vlak van muziek wordt het dus een fenomenale avond!!

Hou alvast de datum vrij, verwittig al je vrienden en familie zodat we er samen een prachteditie van kunnen maken!
Golden Oldies XXI

Foto's online beschikbaar! Veel kijkplezier manjes & vrouwtjes!

Golden Oldies XXI

Nog één nachtje slapen en dan is het zover! Een niet te missen feestje boordevol verassingen! Maak maar dat je kuiten ingesmeert zijn voor een danspasje of 2, 3!
Afspraak om 21h @ Oud-Stuivenberg Oostkamp om er samen een lap op te geven!!!!
Tickets nog steeds te verkrijgen via Simon, Bram, Lieven, Aaron of Wout!

Golden Oldies XXI

Na een schitterende Easter-feest-editie van vorig jaar zijn we er dit jaar weer helemaal klaar voor! Dit jaar vieren we de 21ste editie van Golden Oldies... Het wordt er weer eentje vol verassingen, eentje om dus niet te vergeten! Het concept blijft echter hetzelfde, we brengen de gehele KSA-familie en vrienden samen voor een geweldige avond vol Golden Oldies, hier en daar voegen we weer wat toffigheden toe om het nog beter te maken! Muziek mogen we dit jaar verwachten van DJ NezNez!

Verjaardagseditie Golden Oldies XX

Op 15 april 2017 wordt er voor de 20ste keer een Golden Oldies georganiseerd. Het fuifcomité staat dan ook te popelen om aan de slag te gaan en de koppen bijeen te steken. Met dat het de dag voor Pasen is, wordt het dit jaar een Golden Odies Paasspecial! We verwachten weer een grote opkomst vol vrolijke en bekende mensen! Kom dus weer in grote getallen af voor een pilsje, cavatje, droge worst, ... en hou u klaar om verrast te worden!

Foto's Golden Oldies XIX online geplaatst

Historiek aangevuld

Website online!

Het moest er ooit eens van komen, ons eigen plekje op het world wide web! :)

Golden Oldies XIX

Nieuwe datum bekend! Hou allemaal zaterdag 16 april 2016 vrij in jullie agenda! Want dan gaan we opnieuw swingen op de leukste plaatjes van de afgelopen eeuw!
Place to be: Oud-Stuivenbertge te Oostkamp!

Foto's Golden Oldies XVIII online

Foto's van afgelopen editie zijn bij deze online te bewonderen.

HistoriekDe aanleiding

Aan elke start van een organisatie moet een oorzaak gekoppeld zijn! Bij de ‘Golden Oldies’ was dat niet anders. Zo’n 30-31 jaar geleden werd een eerste fuif georganiseerd door Joke Van Den Ouweland en collega Geert Hoornaert van Spermalie Oostkamp, het huidige Klavervier. Het ging door in ‘Oud Stuivenberge’ en met de opbrengst werd een ‘trilvloer’ gekocht voor de bewoners van Klavervier. De organisatie van dit evenement werd met raad en daad bijgestaan door een grote groep Oostkampse KSA-vrienden (de oorspronkelijke Golden Oldies ploeg). Aangezien het ‘fuiven’ een geslaagd verhaal was, volgende al snel een aantal verjaardagsfuiven in het volkshuis (vismarkt Brugge) & Tempelhof te Sint-Pieters. Deze bleken echter niet zo lucratief als gehoopt en de organisatie hiervan werd dan ook lam gelegd tot...

De begin jaren (1ste generatie)

Ondertussen meer dan 28 jaar geleden was de KSA van Oostkamp ook al vereniging die vriendschapsbanden smeedt tussen actieve jongeren in Oostkamp. Na jaren leidinggeven, blijven die banden meestal ook echt zichtbaar. Met de Oostkampse vrienden vonden het fuiven zo’n succes en zo plezant dat men besloot om verder te doen. Een aanleiding was de diefstal van de auto van Kurt en Nancy.

Kurt Ommeslag en Nancy Kerckhof, een koppel die elkaar gevonden heeft in de KSA, hadden zonet hun eigen huisje gekocht. Korte tijd daarna werd hun witte Volkswagen golf gestolen. De KSA-vrienden kwamen dan ook op het idee om, als steun en eeuwige vriendschap, een evenement te organiseren waarbij de winst als steun zou gaan naar Kurt & Nancy... Men wilde een fuif voor “Oldies”, ook al waren de meesten onder hen amper 25 jaar! Maar toendertijd was fuiven iets voor 16-jarigen. En zo zag “Golden Oldies” voor het eerst het daglicht!

Het oud logo

Het logo vond men (Karin) bij standaardafbeeldingen op de computer. Van Internet was toen nog geen sprake!

Deze eerste fuif werd gegeven in zaal ‘De Wara’ te Waardamme. Het comité bestond toen uit: Kurt & Nancy Ommeslag-Kerckhof, Kurt & Hilde Boelens-Vinck, Stefaan en Carine Van Paemel-Evenpoel, Nicolas & Isabelle Stael-Constant, Koen & Joke Niclaes-Van Den Ouweland, Kris & Isabelle Haegeman-Ponseele en Luc & Annick Talloen-Vandepitte. Bij deze eerste editie werd er nog met Vinyl gedraaid en was men verplicht bier af te nemen van de brouwer die verbonden was aan de zaal. Deze eerste editie trok net voldoende volk om uit de kosten te komen.

Het comité kwam snel tot de conclusie dat ze de fuif beter dichterbij, op Oostkampse bodem, konden organiseren en vonden hierdoor hun thuishaven in zaal oud stuivenberge. Ook hier waren ze in het begin verplicht drank af te nemen van de verbonden brouwer, maar na enkele edities mochten ze zelf hun biersteker kiezen. Ook werd Vinyl langzaam verdrongen door de cd.

Jaren gingen voorbij en voor ze het wisten zaten ze bijna aan de 10e editie. De reden van deze instandhouding is perfect te vinden in de woorden van Kurt Ommeslag: “Eigenlijk was dat de lijm die ons ertoe verbond elkaar op geregelde basis te zien, na onze actieve KSA-periode, en er waren telkens wel een aantal bijeenkomsten nodig om alles besproken te krijgen.”

Jaar na jaar steeg het aantal bezoekers en op de 10e feesteditie, met gratis vat, cava en hapjes konden ze dan ook rekenen op een topopkomst van ruim 500 bezoekers.

Na het goede doel “Kurt & Nancy” werden de jaren nadien telkens ook goede doelen gezocht om een deel van de winst aan te schenken. Zo volgenden o.a. nog: de zieke Davy Mercy die naar Legoland wou, de Cliniclowns, Sint-Clara,...

Na 13 edities was de fut er wat uit en ging de organisatie een jaartje niet door, en toen...

De opvolging (2de generatie)

Nadat de fuif een jaartje niet was doorgegaan, en deze schitterende traditie hierdoor onderbroken was, kon een jongere generatie het niet laten om toch even te polsen hoe het zat met de toekomst van ‘Golden Oldies’. Bieke Trancez & Stef Vertommen, Stefaan van De Pitte & Hermien Vanneste, Bert Welkenhuysen & Mieke Wouters, Karel Puype & Sien Carlier, Bert Vertommen, Lander Claerhout & Stefanie Blieck, Tommy Bonamie & Michelle Roels namen de organisatie van de 14e editie van Golden Oldies voor hun rekenening.

Hun doel was vooral de ‘Golden Oldies’ nieuw leven in te blazen, want dit bleef toch wel een leuke avond waarbij verschillende generaties oudleiding en vrienden elkaar ontmoeten.

Ook deze actieve bende koos er voor om oud stuivenberge als thuishaven te behouden en om telkens ook een deel van de winst aan een goed doel te schenken. Zo werden doorheen de jaren: Opbouw Kis, Oranje, opbouw van een school in afrika en Cliniclowns in de bloemetjes gezet.

XIV Editie

XV Editie

XVI Editie

XVII Editie

Na 4 evenementen werd voor heel wat organisatoren wat te druk in hun privéleven (kinderen, verbouwingen, ...) waardoor er weinig tijd over bleef om relcame te maken voor de fuif, hierdoor liep het bezoekersaantal ook wat terug.

Na 17 edities wat de fut er opnieuw wat uit en ging de organisatie een twee tal jaartjes niet door, en toen...

Vernieuwing van poster & logo

Nieuw maar toch nog herkenbaar ten opzichte van het oude logo. Het meisje en de jongen hebben nu ook een KSA uniform & sjaaltje gekregen met daarop oa de badge van KSA Ten Rode. Met dank aan Bram Carton.

Eerste schetsen

Digitalisatie & inkleuring van schetsen

XVIII Editie - vernieuwd comité (3de generatie)

Zoals iedereen weet zorgt de KSA voor heel sterke vriendschapsbanden, zin voor organisatie en plezier. Na jaren, al dan niet samen, leiding te geven en evenementen te organiseren, hebben ook Simon D'Hoore, Lieven Lambrecht, Aaron Matthys, Wout Rosseel & Bram Roets hun leiderssjaal aan de haak gehangen. Toch bleef het bij hen kriebelen om iets te organiseren waarvan iedereen, zowel jong als oud, kan genieten. Aangezien Golden Oldies al jaren een vaste waarde is, en de vorige organisatoren net gestopt waren, bleek dit voor hen het ideale scenario om hun leidinggevend talent verder te exploiteren. Na veel vergaderen hebben ze dan ook de XVIII editie van Golden Oldies op poten gezet. De combinatie van de blijvende (vb: 70’s-80’s-90’s muziek) en vernieuwende (vb. nieuwe poster) elementen hebben er dan ook voor gezorgd dat Golden Oldies XVIII een overdonderd succes werd!

commité: 3de generatie

XIX Editie

16 april 2016 was het weer zover… Na heel wat vergadering begonnen Simon, lieven, Aaron, Wout en Bram weer aan de opzet van dit gezellige evenement. Na de eerste editie van het nieuwe team, probeerden de jolijte bende de kinderfoutjes uit hun evenement te halen. De opstelling bleef ongeveer gelijk, maar de details veranderden wel fel. Een eigen gemaakte DJ Bood, trendy aangeklede paspoppen, heel wat spiegelbollen, de herintrede van DJ-legende Kurt Ommeslag gevolgd door DJ Charly, blonde Leffe, ... Het werd alweer een schitterende editie met een mooie opkomst. In de vroege uurtjes dropen de laatste fuifgangers af en kon het fuifcomité met een lach op hun gezicht de blikken beginnen richting op de feesteditie.

commité: 3de generatie

XX Editie

Op 15 april werd er voor de 20ste keer een Golden Oldies georganiseerd. Het fuifcomité stond dan ook te popelen om aan de slag te gaan en de koppen bijeen te steken voor deze feestelijke verjaardagseditie! Doordat het de dag voor Pasen was, werd het een Golden Odies Paasspecial boordevol lichtgevende konijntjes, stro, paaseitjes, droge worsten, frisse pils, vedett, vriendschappen, ... Het werd een super zot feestje met verruit de grootste opkomst in 3 jaar (sinds we de fuif overnamen van vorige generatie)!

Niemand minder dan DJ Kurtje verwende ons opnieuw met vibes uit je jaren '70 gevolgd door het DJ duo DJ No-Way & Eftalou (disco Thope) die ons meenam op een muziekale trip doorheen de jaren '80, '90 & 2000! Tevens zullen we ons de ballots stro niet rap vergeten! ^^

commité: 3de generatie

Een vectoriële versie van de affiche kan hier worden teruggevonden. Zoom er gerust eens op in en tracht alle easter eggs terug te vinden! Haha! :DEerste schets/ontwerpen van de 20ste verjaardags editie afficheVermelding van onze steun aan de Mug-Heli in het Brugs Handelsblad.

XXI Editie

Het voorjaar kwam er weer aan, Pasen was in zicht, dus het werd weer tijd voor een nieuwe editie van Golden Oldies. Na ons succes van vorig jaar hebben we beslist aan onze datum vast te houden. De dag voor Pasen, 31 maart 2018, werd weer ons prikmoment voor het feestje van het jaar. De bellenblazers en pinatas zorgden dit jaar voor een enorme hoeveelheid sfeer. Een geslaagde avond vol bier en plezier! Een deel van onze winst ging dit jaar naar “Kom op tegen kanker”. De organisatie is dan ook blij dat we naast ons eigen plezier ook een deel kunnen weg geven aan een goed doel. Op naar volgend jaar!

commité: 3de generatie

Een vectoriële versie van de affiche kan hier worden teruggevonden.Eerste affiche schets/ontwerpen van de 21ste Paas editie

XXII Editie

In 2019 hadden we besloten om met het huidige team een laatste keer alles te geven! Onze 5de editie en in totaal de 22ste keer, het was tijd om te zorgen voor een afsluiter van formaat! Naast ons gekende concept introduceerden we dit jaar de LED-vloer en werd onze drankenlijst aangevuld met een sportzot zodat ook onze BOBs konden genieten van een mooie avond! We schreven deze editie ook heel wat oud-leiders persoonlijk aan (de brief kun je hier terugvinden), dit werd een enorm succes en we waren dan ook blij om vele van hen samen herinneringen te zien ophalen en hun beentjes nog eens los te smijten! We hadden als DJ niemand minder dan Kurt Ommeslag kunnen strikken tijdens de topuurtjes. Zoals we hem kennen deed hij het weer fenomenaal en werd de dansvloer gildig gebruikt! Tijdens de laatste uurtjes zorgde onze Robin Usewils nog voor heel wat schitterende nummers zodat het volk kon blijven dansen tot in de vroege uurtjes!

Na 5 hele mooie jaren, konden we zeggen dat dit echt de afsluiter van onze dromen was. Tevreden en met een rugzak vol herinneringen mogen we terugkijken met een goed gevuld hart!

commité: 3de generatie

Merci aan alle medewerkers, vrienden!
Merci aan Connie voor de toplocatie!
Merci aan alle DJ’s!
Merci aan de jaren 70’s 80’s & 90’s voor de topmuziek!
Merci aan de KSA om ons samen te brengen!
MERCI AAN IEDEREEN DIE JAAR NA JAAR GEKOMEN IS!

MERCI!

Wout, Lieven, Aaron, Simon & Bram.

Een vectoriële versie van de affiche kan hier worden teruggevonden.

TicketsTicket verkoop info

Voorverkoop kaarten kunnen voor 160BEF (4EUR) het stuk bij volgende oudleiders worden verkregen!
Aan de deur zul je 80BEF meer moeten ophoesten! ;-)

Simon D'Hoore: 0479 687738 FB icon
Lieven Lambrecht: 0476 277145 FB icon
Bram Roets: 0496 681653 FB icon
Aaron Matthys: 0476 699590 FB icon
Wout Rosseel: 0498 417394 FB icon

Of kunnen in Café Oud stuivenberg bij ons Conny verkregen worden!

SponsorsOverzicht Sponsors

Met dank aan onze sponsors!